Clinica SemperViva
0 produsevezi cos
Total: 0 Lei
Categorii
Categorii produse naturiste
Producatori
Top vanzari
Top vanzari produse naturiste
 
Informatii
Informatii produse naturiste
Tincturi

Tinctura de Ardei iute

producator: Dacia Plant
Tinctura de Ardei iute
8
,00
Lei

Prezentare: sticlute de 50ml

Compozitie: Solutie hidroalcoolica de Capsicum annuum

TINCTURA DE ARDEI-IUTE este o solutie hidroalcoolica obtinuta prin preparare la rece din fructele plantei Capsicum annuum.
Dintre produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Actiuni

INTERN:
stimuleaza secretiile gastrice, creste pofta de mancare, intensifica circulatia sangvina (produce un efect de incalzire la persoanele cu circulatie periferica deficitara), stimulent digestiv, antiseptica, antioxidanta.

EXTERN:
revulsiva, antiinflamatoare, antireumatica, hipertermianta, favorizeaza cresterea parului.

Contribuie la

INTERN:
- functionarea normala a digestiei
- cresterea poftei de mancare
- eliminarea senzatiei de rece (frig) din organism
- ameliorarea circulatiei sanguine
- combaterea alcoolismului.

EXTERN:
- mentinerea sanatatii sistemului osteo-articular
- normalizarea circulatiei periferice in cazul degeraturilor
- mentinerea sanatatii scalpului si combaterea caderii parului.

 

Indicatii

INTERN:
se utilizeaza ca adjuvant: anorexie, gastrita hipoacida, digestie lenta, gripa, raceala, alcoolism.

EXTERN:
se utilizeaza ca adjuvant in: dureri reumatice si articulare, nevralgii, dureri musculare, degeraturi, caderea parului, alopecie.

Precautii

A se evita utilizarea topica la persoanele cu leziuni cutanate. A se evita contactul cu ochii.

Contraindicatii

Din cauza continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica si ciroza hepatica. Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal, hipertensiune arteriala, febra, sarcina, alaptare, alergie la ardei-iute, tratamente care nu permit consumul de alcool.

Mod de administrare:

INTERN:
 - pentru cresterea poftei de mancare se administreaza cate ½ lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar) de 3 ori pe zi,  inainte de masa;
- pentru functionarea normala a digestiei se administreaza cate 3-5 lingurite de tinctura diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura in 100 ml de apa) de 3 ori pe zi,  in timpul mesei;
 - pentru combaterea alcoolismului se administreaza cate ½ lingurita de tinctura diluata in 100 ml de apa (jumatate de pahar), de 5-6 ori pe zi (atunci cand apare dorinta de a consuma alcool), asociat cu tinctura de pedicuta si comprimate sau ceai de sunatoare (administrate de 4 ori pe zi), in cure de 6-8 saptamani.
 
EXTERN:
- pentru mentinerea sanatatii sistemului osteo-articular se aplica local sub forma de comprese cu tinctura in zona afectata, pe care, in prealabil s-a aplicat un strat de crema protectoare (crema de galbenele). Compresele se mentin timp de 10-20 minute, in functie de sensibilitatea pielii;
- pentru normalizarea circulatiei periferice in cazul degeraturilor se aplica local sub forma de comprese cu tinctura in zona afectata, pe care, in prealabil s-a aplicat un strat de crema protectoare (crema de galbenele). Compresele se mentin timp de 10-20 minute, in functie de sensibilitatea pielii;
- pentru mentinerea sanatatii scalpului si combaterea caderii parului se frictioneaza pielea capului cu tinctura sau solutie diluata (obtinuta prin adaugarea unei lingurite de tinctura la 100 ml de apa) de 2 ori pe saptamana. Pentru cresterea eficientei se poate asocia cu tinctura de mesteacan si tinctura de urzica (la o lingura de tinctura de ardei-iute se adauga 2 linguri de tinctura de mesteacan si 2 linguri de tinctura de urzica).

SEMPERVIVA - magazin naturist