Clinica SemperViva
0 produsevezi cos
Total: 0 Lei
Categorii
Categorii produse naturiste
Producatori
Top vanzari
Top vanzari produse naturiste
 
Informatii
Informatii produse naturiste
Tincturi

Tinctura de afin

producator: Dacia Plant
Tinctura de afin
8
,00
Lei

Compozitie

Extract vegetal din fructe proaspete de afin.
Contine alcool etilic de cereale 60%vol.
Vaccinium myrtillus TM
Sticle de 50 mL

Actiune farmacologica

Hipoglicemiant, astringent si antiseptic intestinal, bacteriostatic. Prezenta taninurilor explica proprietatile antidiareice si antiseptice ale fructelor de afin. In tractul gastro-intestinal reechilibreaza flora bacteriana prin actiunea de aglutinare a bacteriilor, oprind in acest fel fermentatia sau putrefactia. Actiunea hipoglicemianta este atribuita prezentei glicozidelor delfinidolului, mirtilina si neomirtilina. Mirtilina din fructe penetreaza celulele bacteriilor si le afecteaza vitalitatea.

Indicatii terapeutice

* forme usoare de diabet non-insulinodependent,

* diaree, infectii intestinale, entercolite

* infectiin urinare

* afectiuni oculare: cataracta, retinopatie hipertensiva, retinopatie diabetica,

* arterita, tulburari de circulatie cerebrala

* varice membre inferioare, hemoroizi, - extern

* boala Raynaud,

Mod de administrare

 Intern:

Cate 30 de picaturi de trei ori pe zi, diluate in putina apa.

EXTERN:
Pentru reducerea disconfortului care apare la nivelul venelor hemoroidale si mucoasei anale se aplica local sub forma de comprese sau badijonaj cu solutia diluata, obtinuta in modul urmator: se pune tinctura intr-un vas deschis si se lasa pana se evapora ½ din cantitatea de alcool, dupa care se amesteca in proportii egale cu apa.

Precautii

Persoanele cu diabet zaharat insulino-dependent vor fi tinute sub stricta supraveghere, prin inregistrarea zilnica a valorilor glicemiei si ajustarea dozelor de insulina in functie de noile valori obtinute.
Se administreaza cu prudenta la persoanele cu gastrita hiperacida si ulcer gastric si duodenal (datorita continutului in alcool, poate creste aciditatea gastrica).

Contraindicatii

Din cauza continutului de alcool nu se recomanda administrarea in: hepatite virale, toxice si metabolice, steatoza hepatica, ciroza hepatica, sarcina si alaptare. Alergie la afin, tratamente care nu permit consumul de alcool.

SEMPERVIVA - magazin naturist