Acnee

Este o inflamatie a glandelor sebacee care apare in special  adolescenti datorita stimularii hormonale, dar poate fi intalnita si la 40 ani. Cauza este secretia in exces de sebum, eliminarea acestuia fiind blocata si ca urmare sebumul favorizeaza inmultirea bacteriilor si infectia. Se manifesta prin aparitia punctelor negre, a papulelor, pustulelor si chisturilor.

Se recomanda evitarea alcoolului, tutunului, alimentelor grase sau condimentate; se pot face masti de fructe sau legume.

Sunt multiple macerate glicerinice care pot ajuta in acnee:

  • Extract din muguri de Smochin – Ficus carica MG=D1, este un mare reglator neurovegetativ si combinat cu Extract din muguri de Nuc – Juglans regia MG=D1, un mare drenor al pielii, poate duce la obtinerea de rezultate foarte bune. Schema de folosit este Extract din muguri de smochin – Ficus carica MG=D1, 2 ml in apa, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, combinat cu Extract din muguri de Nuc – Juglans regia MG=D1, 2 ml in apa, la pranz, timp de 2-3 luni de zile.
  • Extract din muguri de Platan – Platanus orientalis MG=D1 este un macerat glicerinic indicat singur in tratamentul acneei juvenile sau acneei rozacee, in doza de 2 ml in apa, de 2 ori pe zi sau asociat  cel mai frecvent cu Extract din muguri de Coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1, un mare protector anti-stres al organismului. Cand sunt asociate aceste doua macerate glicerinice, doza este Extract din muguri de Coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1, 3 ml in apa, dimineata si Extract din muguri de Platan – Platanus orientalisMG= D1, 3 ml in apa o data pe zi, seara.
  • Extract din muguri de Porumbar – Prunus spinosaMG=D1  este indicat in special in stari de debilitate psiho-fizica dupa situatii stresante si in sindroame de neurastenie si astenie generala. De aici si indicatia in acneea juvenila si chiar in furunculoza fetei si corpului, impreuna cu Extract din muguri de Nuc – Juglans regia MG= D1, ca mare drenor al pielii si reglator al seboreei. Schema indicata ar fi Extract din muguri de Porumbar- Prunus spinosa MG=D1, 3 ml in apa dimineata si Extract din muguri de Nuc – Juglans regia MG= D1, 3 ml in apa seara, zilnic, 2-3 luni sau in perioada stresanta (minim o luna de tratament).
  • Este un macerat glicerinic cu actiune principala la nivelul tesutului cutanat, care determina o reglare a secretiei glandelor sebacee. in acneea juvenila, este indicat cel mai frecvent in combinatie cu Extract din muguri de Nuc – Juglans regiaMG=D1 si,  Extract din muguri de Coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1, eventual cu Extract din muguri de Platan – Platanus orientalisMG= D1.
  • Schema cel mai frecvent folosita ar fi  Extract din muguri de Coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1, 3 ml in apa, dimineata, Extract din muguri de Nuc – Juglans regiaMG=D1, 3 ml in apa, la pranz si Extract din muguri de Ulm – Ulmus campestrisMG=D1, 3 ml in apa seara, zilnic, 2-3 luni. Aceasta schema include un preparat de re-echilibrare a stresului, un curatator al pielii si un reglator al secretiei de sebum.
  • Tratamentul homeopat este o optiune buna in tratamentul acneei, dar in acesta situatie este un tratament strict individualizat, adresat fiecarei persoane in parte si a modului in care fiecare isi traieste stresul vietii.

Acneea pustuloasa

Este o forma suprainfectata de acnee, in care leziunile sunt reprezentate de pustule purulente, care dupa vindecare lasa cicatrici profunde.

Aici trebuie tratat in primul rand terenul imunitar care a permis aparitia acestui tip de evolutie si stimulatoarele imunitare sunt esentiale:

  • Extract din muguri de Coacaz negru – Ribes nigrum MG=D1 3 ml in apa, dimineata cu Extract din muguri de Porumbar – Prunus spinosaMG= D1, 3 ml in apa, seara, 2 luni de zile, pentru intarirea rezistentei la stres a organismului.
  • Pentru tratamentul local al acneei, combinatia de macerate glicerinice este reprezentata de Extract din muguri de Nuc – Juglans regiaMG= D1, 3 ml in apa, dimineata si Extract din muguri de Ulm – Ulmus campestris MG= D1, 3 ml in apa seara, zilnic, 2-3 luni de zile.
  • in paralel poate fi urmat un tratament homeopat, adaptat fiecarei persoane in parte.

Produse recomandate

Azurite 10ml

Amber 10ml

Chrysoprase 10ml (Crisopraz)

Moonstone (Piatra lunii) 10ml

Rhodonite 10ml (Rodonit)

 

http://semperviva.ro/shop/extract-din-muguri-de-coacaz-negru/

http://semperviva.ro/shop/extract-din-muguri-de-nuc/

Extract din muguri de Platan

http://semperviva.ro/shop/extract-din-muguri-de-porumbar/

http://semperviva.ro/shop/extract-din-muguri-de-smochin/

http://semperviva.ro/shop/extract-din-mladite-de-rozmarin/

http://semperviva.ro/shop/extract-din-muguri-de-ulm/