Terapii

Remedii florale Bach pentru autism şi ADHD

Exista multe metode terapeutice pentru copiii cu autism si ADHD cu beneficii si limitari. Aici intervin remediile florale Bach care, administrate personalizat,  pot imbunatati semnificativ comportamentul copiilor cu probleme.

Esentele florale repara, curata si echilibreaza campurile energetice subtile.Pot vindeca factorii cauzatori ai tulburarilor de comportament (traume psihice, socuri mentale etc.).Copiii raspund repede la remediile florale Bach, insa in situatii complexe tratamentul este de durata.

Iata cateva exemple de remedii florale Bach folosite frecvent la copiii cu autism, sindrom Asperger, ADHD, deficit de atentie:

Water Violet (Violeta de balta)- ajuta la socializare, la depasirea izolarii, la o comunicare mai buna si mai eficienta.

Holly (Ilice) – pentru orice forma de agresivitate, razbunare, in crize de furie.

Cerato– util in deficit de atentie si confuzie,  da putere de concentrare, rapiditate in alegeri.

Cherry Plum (Corcodus) –eficient in crize de furie, impulsivitate, aduce liniste in minte si suflet.

Clematis (Clematita) – folosit deseori in autism ajuta copilul sa traiasca in lumea reala, sa fie atent si sa nu-si piarda timpul in visare.

Impatiens (Slabanog)–pentru copii nelinistiti, agitati, care nu au rabdare.

Walnut (Nuc) – pentru hipersensibilitate, renuntarea la vechile obiceiuri si o mai buna adaptare la situatii noi.

Chestnut Bud (Muguri de castan) – ajuta la acumularea cunostintelor si la utilizarea lor in diferite conditii, faciliteaza concentrarea si atentia.

White Chestnut (Castansalbatic) – elimina gandurile nedorite, persistente.

Acestea sunt o parte din remediile Bach folosite in aceste situatii. Florile Bach pot imbunatati dramatic o serie de caracteristici specifice: dificultati de adaptare la situatii noi, dificultati de socializare cu copii de aceeasi varsta, rutina si obiceiurile fixe, atasamentul neobisnuit fata de obiecte, tendinta de izolare, crize de furie, lipsa de atentie, impulsivitatea, hiperactivitatea, dispozitia oscilanta, tulburarile de memorie.

Remediile Bach se pot combina pana la 7, insa este recomandata consultarea unui specialist pentru alegerea celei mai bune scheme terapeutice.

Dr. Sinziana Patrulea

Related Posts