Terapii

Prevenţia aterosclerozei cu gemoterapie

Ateroscleroza este o boala care apare înca din copilarie si dezvolta treptat, cu fiecare greseala alimentara si eroare de stil de viata pe care o adaugam în programul zilnic. Fiecare preparat cu grasimi, prajeli, prea mult dulce sau prea multe proteine animale se transforma treptat în depozite de grasimi, care se depun în special pe peretii vaselor de sânge. Cele mai afectate sunt vasele mari, aorta (vasul central al corpului omenesc, care porneste de la inima si din care se ramifica toate celelelalte vase ale corpului), arterele care iriga inima (numite coronare), arterele care iriga creierul (cerebrale), cele care iriga ficatul si întregul sistem digestiv (hepatice si derivatiile) si arterele picioarelor.
Factorii de risc importanti pentru ateroscleroza sunt fumatul, consumul exagerat de dulciuri si diabetul zaharat, ca afectiune, hipertensiunea arteriala (pe stres sau de alte cauze) si infectiile frecvente. Manifestarile aterosclerozei sunt determinate de îngustarea treptata a vaselor de sânge si pierderea eficientei de functionare a acestora. Apar treptat simptome variate, de la dureri la nivelul inimii, pâna la ameteli, amorteli în mâini si picioare, dificultati de vedere, auz si alte simptome grave, care pot merge pâna la ruperea vasului respectiv, ce si-a pierdut elasticitatea si capacitatea de functionare (accident vascular cerebral, infarct miocardic, arterita etc).

Cel mai bun tratament al aterosclerozei ramâne preventia. Pe primul loc se situeaza un stil de viata armonios si echilibrat, în care perioadele de odihna si cele de activitate sunt alternate ritmic. Tot din acest stil de viata sanatos face parte si alimentatia echilibrata, bogata în fructe, legume, cereale si peste, cu alimente proaspete, de sezon si gatite cât mai echilibrat. Mersul în aer liber, exercitiile fizice, precum si desoperirea pasiunilor fiecarei persoane, cu evitarea unei rutine zilnice plictisitoare – pastreaza cât mai mult timp elasticitatea atât a mintii persoanei, cât si a arterelor sale.

Gemoterapia ofera o serie de solutii bune pentru mentinerea elasticitatii peretilor vasculari si întârzierea proceselor de fibroscleroza. Curele cu macerate glicerinice pot fi realizate în fiecare primavara si toamna, timp de 1-2 luni de zile, de catre orice persoana, chiar si de oameni aparent sanatosi si fara alte probleme. O astfel de cura de „întinerire” asigura un tonus bun al întregului organism si previne aparitia precoce a placilor de aterocleroza pe peretii vaselor de sânge.

Combinatia frecvent recomandata la orice persoana este cea dintre Extractul din mladite de Mur – Rubus fructicosus MG=D1, 2 ml în apa dimineata, împreuna cu Extractul din muguri de Artar – Acer campestre MG=D1, 2 ml în apa, la prânz si Extractul din mladite de Maslin – Olea europaea MG=D1, 2 ml în apa, seara, zilnic, 2 luni.

Extractul din mladite de Mur – Rubus fructicosus MG=D1, are un efect anti-îmbatrânire, fiind indicat în preventia si tratamentul fibrosclerozei organelor si tesuturilor. În acelasi timp, protejeaza de osteoporoza, realizând o reglare a echilibrului mineralelor la nivelul tesuturilor osoase si articulare. În plus, este indicat drept preventiv în aparitia diferitelor fibroame, adenoame sau noduli (uter, sân, prostata, tiroida etc) si suplimentar, îmbunatateste evident capacitatea respiratorie a organismului. Este un preparat cu efect anti-îmbatrânire deosebit.

La el, se adauga maceratul din muguri de Artar – Acer campestre MG=D1, cu efectul sau de drenaj al veziculei biliare si scadere a colesterolului total din sânge, care este în acelasi timp un remediu de drenaj în procesele degenerative organice în stadiul initial – cu alte cuvinte, îndeparteaza substantele toxice din sânge, în primele stadii ale impregnarii toxice, înainte ca acestea sa se depoziteze sau sa afecteze alte tesuturi sau functii.

Alaturi de el, maceratul din mladite de Maslin – Olea europaea MG=D1 are o actiune deosebit de favorabila asupra vaselor arteriale, în general. Ramurile tinere de Maslin au actiune hipotensiva (scad tensiunea arteriala), dilatând arterele si facându-le mai elastice, de asemenea favorizeaza diureza (eliminarea apei din organism) si amelioreaza în acelasi timp spasmul arterial si arteriolar în toate vasele arteriale, în special în cele cerebrale, coronariene si renale.

Asadar, combinatia celor trei macerate glicerinice mai sus prezentate reprezinta cura ideala de primavara, pentru adulti, în vederea preventiei aterosclerozei si a mentinerii organismului în stare de tonus si de elasticitate.

Related Posts