Terapii

Obezitatea şi celulita, tratate cu remedii naturale

Cura de slabire trebuie  individualizata, in functie de cauzele obezitatii, activitate fizica si metabolica. Strategia tratamentului obezitatii se aplica fiecarui individ in parte in functie de particularitatile fiecaruia. Alternativele de tratament pentru imbunatatirea valorilor greutatii sunt: dieta hipocalorica, activitatea fizica, medicatia adjuvanta, tratament chirurgical  si folosirea produselor naturale.

Slim drink este un produs fitoterapic care prin actiunea extractelor  vegetale pe care le contine normalizeaza procesele metabolice, efectueaza o detoxifiere blânda si naturala a organismului, stimuleaza tiroida sa secrete hormonii tiroidieni care intervin in metabolism favorizând si accelerând arderile. Se recomanda pentru cure de detoxifiere a organismului, obezitate pe fond de hipotiroidism, edeme, oligurie. Alaturi de o dieta echilibrata si exercitii fizice , Slim drink este foarte eficient in curele de slabire.

Exista numeroase macerate glicerinice utile in obezitate. Extractul din amenti de Mesteacan pufos, Betula pubescens amenti MG=D1, echilibreaza metabolismul endocrin al femeii fiind adjuvant in obezitate si hipotiroidism. Extractul din muguri de Fag, Fagus sylvatica  MG=D1, reduce uricemia si colesterolul, creste diureza fiind recomandat in obezitate cu retentie hidrica si celulita. Extractul din muguri de Frasin, Fraxinus excelsior  MG=D1, are efect diuretic, cu eliminarea acidului uric si ureei, hipocolesterolemiant fiind recomandat ca adjuvant in artrita gutoasa si artroza, hipercolesterolemie, dischinezie biliara si colecistita, obezitate cu retentie de apa. Extractul din mladite de Rozmarin, Rozmarinus officinalis MG=D1, este adjuvant in obezitate având efect laxativ si colagog.

Redam urmatoarea schema de tratament utila in obezitate. in prima luna se administreaza Extractul din muguri de Fag, Fagus sylvatica  MG=D1, 2 ml dimineata, Extractul din amenti de Mesteacan pufos, Betula pubescens amenti MG=D1, 2 ml la prânz si Extract din muguri de Smochin, Ficus carica MG=D1, 2 ml seara.

In cea de-a doua luna de tratament se administreaza Extract din mladite de Ienupar, Juniperus communis MG=D1, 2 ml dimineata, Extractul din mladite de Rozmarin, Rosmarinus officinalis MG=D1 2 ml la prânz si Extract din muguri de Tei argintiu – Tilia tomentosa MG=D1, 2 ml seara. Ulterior se vor face cure de câte 2 luni de 2 ori pe an cu Slim drink, 1 lingurita de 2 ori pe zi.

In cazul produselor fitoterapice si gemoterapice pacientii isi pot administra singuri aceste produse spre deosebire de tratamentul homeopat care se urmeaza doar la indicatia medicului cu competenta necesara.

Exista numeroase remedii homeopatice utile in obezitate care in urma unei anamneze corect efectuate pot fi prescrise de catre medicul homeopat, prescrierea facându-se strict individualizat.

ANTIMONIUM CRUDUM: pacienti obezi cu fata rotunda , moale, placuta. Corpul da aceeasi senzatie de moliciune. Se administreaza in special la  copii si tineri. Distensie abdominala dupa masa. Mananca mult, fara nicio regula si face indigestie.

CALCAREA CARBONICA: este un remediu important pentru obezitate. Corpul are un aspect flasc, fata rotunda, moale, ten palid. Pacient care se ingrasa repede si usor. Poate fi prescris si copiilor obezi. Mâna pacientului este moale, calda si umeda.

CAPSICUM: digestie lenta si distensie abdominala postprandial. Este indicat copiilor obezi cu obrajii rosii. Pacientul este obez, tonusul muscular cu aspect moale, flasc.

FERRUM METALLICUM: pacient obez si care sufera de anemie; alternanta intre pofta de mancare excesiva si absenta ei. ii plac dulciurile, pâinea cu unt, rosiile.

GRAPHITES: tip obez cu probleme dermatologice la nivelul plicilor, aversiune pentru carne si dulciuri; pacientul sufera de dureri de stomac care se amelioreaza atunci când manânca.

Dr. Simona Dobre Bărnuţiu

Related Posts