Terapii

Extractul din muguri de brad – profilaxie antigripală la copii

Odata cu instalarea gerului s-au inmultit si episoadele de viroze respiratorii, gripale, traheobronsite si rinofaringite la copii. La gradinite sau in scoli copii se contamineaza usor unii de la altii. Este foarte important ca in perioada de iarna sa incercam sa le crestem imunitatea organismului prin terapii naturiste pentru a reusi sa evitam aceste episoade neplacute de imbolnavire a micilor pacienti.

In primul rand este indicat sa manance cat mai multe citrice cu continut bogat in vitamina C. In al doilea rand, profilaxia cu extracte gemoterapice realizeaza o buna imunizare a organismului si de aceea este bine sa se realizeze in lunile de iarna, pentru ca in primavara organismul sa fie refacut din punct de vedere energetic.

Extractul gemoterapic din muguri de brad (Abies pectinata) este foarte indicat in profilaxia antigripala impreuna cu extractul din ramuri tinere de maces (Rosa canina) cate 10- 30 picaturi pe zi (in functie de greutatea copilului), cantitate care poate ajunge pana la 50 picaturi pe zi la adolescenti (cu administare unica- de exemplu dimineata). La aceasta combinatie se poate adauga si extract din mladite de Coacaz negru (Ribes nigrum) daca simptomele respiratorii recidivante sunt insotite de manifestari inflamatorii, alergice sau astmatiforme ale cailor aeriene.

In traheobronsite repetitive, rinofaringite recidivante la copii se poate asocia extractul din muguri de brad (Abies pectinata) cu cel din muguri de mesteacan (Betula verrucosa).

Extractul gemoterapic din muguri de brad (Abies pectinata) mai are o caracteristca foarte importanta la copii si anume este foarte util in crestere. Prin fixarea calciului in oase ajuta in rahitism, crestere in inaltime, in decalcifieri osoase, tulburari de crestere la copii si adolescenti. In aceste situatii se asociaza foarte bine cu extractul muguri de mesteacan (Betula verrucosa), aceasta combinatie fiind extrem de utila in stimularea cresterii, profilaxia cariilor dentare, lipsa poftei de mancare.

Related Posts