Terapii

Gemoterapia – terapia celulară

Gemoterapia, terapia prin muguri, este o ramura relativ recenta a fitoterapiei, descoperita in jurul anilor ’50 de Pol Henry si Max Tetau. Preparatele din muguri, mladite, radicele, amenti, scoarta interna si de pe ramurile tinere, seva si seminte realizeaza vindecarea afectiunilor in primul rand prin detoxifierea organismului. Tesuturile embrionare ale plantelor folosite au proprietati deosebite, unele dintre ele (stejar, coacaz negru, zmeur, rozmarin etc.) avand efecte asemanatoare hormonilor de sinteza, dar fara reactiile adverse ale acestora din urma.

Mod de actiune

Extractele gemoterapice prin continutul impresionant de vitamine, minerale, oligoelemente, enzime si hormoni vegetali, realizeaza un aport nutritiv cu organotropism specific la nivel cardiovascular, cerebral, respirator, digestiv, renal, osteoarticular, cutanat etc. Ele actioneaza la nivel celular determinand reglarea functiilor celulare, favorizand regenerarea si reconstructia tisulara.

Gemoterapia poate fi folosita ca unica metoda de tratament sau de cele mai multe ori in combinatie cu tratament homeopatic, alte forme de terapie naturista sau alopata, potentand efectele acestora.

Mod de administrare si durata tratamentului

Produsele gemoterapice se administreaza in cantitate de 30-50 picaturi de 2-3 ori pe zi, diluate in apa, cu 15 minute inainte de mesele principale. Tratamentul trebuie continuat cel putin 2 luni, dar se poate ajunge si la 6 luni, in afectiuni severe.

Related Posts