Terapii

Cum putem invinge frica

Exista mai multe modalitati mai simple sau mai complexe pentru a invinde fricile, fobiile sau atacurile de panica, insa remediile florale Bach si esentele din cristale si flori pot restabili rapid echilibrul emotional atat la copii cat si la adulti.

Cel mai folosit remediu si anume remediul de urgenta (Revival Remedy) aduce linistea necesara imediat, chiar daca este vorba de un atac de panica, o criza de astm bronsic, o durere acuta, o suparare brusca sau un cosmar. Este necesar sa il aveti la indemana pentru orice situatie care va afecteaza emotional.

Mimulus (Cretisoara) este un arhicunoscut remediu Bach folosit pentru fricile bine definite (de medic, de avion, de lift, de a intreprinde anumite actiuni – condus etc.) De asemenea util in timiditate, frica de a vorbi in public, tracul actorilor.

Aspen (Plop tremurator) este eficient in frica de necunoscut, in cosmaruri unde se poate asocial cu Rock Rose; in frica de fantome sau de ceva nepalpabil ce creeaza sentimente neplacute.

Rock Rose (Trandafirul de stanca) este un remediu pentru panica, groaza cand simti ca fuge pamantul de sub picioare si inima sare din piept. Se foloseste in atacurile de panica, frica foarte mare dupa un accident, o frica paralizanta, groaza la aflarea unui un diagnostic sumbru.

Pentru frica de esec remediul Gentian (Gentiana) actioneaza spectaculos in special la elevii si studentii care au picat un examen si sunt descurajati.

Esenta de Amazonit stimuleaza autodeterminarea si increderea in viata fiind eficienta si in atacurile de panica.

Luvulitul este util in orice fel de frici, chiar si cele irationale, fiind un bun remediu pentru autism. Ajuta la rezolvarea conflictelor si promoveaza curajul necesar in anumite situatii neplacute.

Alte esente din cristale folosite in frica sunt: esenta de cuart rutilat, rodonit, smarald.

Esenta Pink Rose ne ajuta in dizolvarea fricilor stocate in subconstient, din alte existente, care se manifesta  prin fobii sau temeri fara o cauza aparenta.

Calmul interior (Inner Calm) este o combinatie de flori si cristale indicata pentru sentimente complexe de anxietate sau frica; pentru dificultate in confruntarea cu situatii speciale in viata sau de a lucra la un potential maxim datorita unor frici ascunse.

Si nu uitati de cel mai folosit remediu de panica Revival Remedy (Rescue Remedy) care ar trebui sa il aveti intotdeauna la indemana, 4 picaturi/pufuri sub limba repetat la 5 minute pana la disiparea anxietatii, actioneaza rapid si poate fi folosit la orice vasta. La bebelusi se poate aplica pe piele in dreptul fontanelelor sau la incheietura mainii. Il puteti utiliza si  la animale, desigur diluat in apa.

Sinziana Patrulea

Related Posts