Terapii

Primul ajutor în trecerile dintre anotimpuri: remediile florale Bach

Surplusul de energie adus de primavara il putem asimila ajutindu-ne de remediile florale Bach. Walnut intareste sistemul imunitar. Olive ne ajuta in epuizarea fizica si psihica.

Trecerea de la frigul iernii la vremea capricioasa a primaverii se dovedeste deseori destul de dificila. Desi afara soarele este mai puternic, invitindu-ne sa fim veseli si optimisti, noi ne simtim obositi, avem dureri de cap, neputindu-ne adapta deplin la surplusul de energie pe care  natura ni-l daruieste. Remediile florale Bach ne vin in ajutor si de data aceasta.

Primavara – un surplus de energie

Walnut (Nuc)este un remediu care face mai usoara tranzitia de la iarna la primavara, de la hainele groase la cele subtiri, ne face sa suportam mai bine modificarile termice. Ne intareste sistemul imunitar facindu-ne mai puternici in fata virozelor.

Hornbeam (Carpen)este un tonic general. in cazul in care ne trezim obositi dimineata si nu prea avem chef sa mergem la serviciu sau daca avem nevoie de cantitati mari de cafea, ceai negru, vitamine sau alte stimulente pentru a ne desfasura activitatea cotidiana, remediul Hornbeam ne da plusul de energie de care avem nevoie.

Olive (Maslin) se poate utiliza atunci cind munca excesiva din timpul  iernii ne provoaca o epuizare atit fizica cit si psihica. Pentru a munci in continuare cu placere, fara a simti activitatea drept o corvoada, Olive intervine cu succes, ameliorind astenia de primavara.

Clematis (Curpen)se potriveste persoanelor visatoare, somnoroase, care nu se pot ancora prezentului sau realitatii. Venirea primaverii poate accentua starea de visare la acele persoane care ii fac planuri, rareori concretizate. In asemenea cazuri se recomanda remediul Clematis pentru o concentrare mai buna asupra clipei prezente.

Alergiile si echilibrarea organismului

Primavara apar deseori diferite tipuri de alergii cum ar fi si febra de fin. Din nou remediile florale Bach intervin pentru a ne echilibra organismul.

Beech (Fag)este un remediu al intolerantei, ajutindu-ne si atunci cind nu suportam sa mergem pe strada din cauza copacilor infloriti. De obicei se utilizeaza in alergii sezoniere dar si in alte cazuri de intoleranta.

Crab Apple (Mar paduret)se foloseste in infectii cronice, intoxicatii, dermatite alergice. Are rolul de a purifica organismul de substante straine. Se poate folosi atit in solutie cu administrare interna, cit si extern, intrind in compozitia cremei salvatoare (Rescue/ Revival Cream). Crema se utilizeaza si impotriva intepaturilor de insecte.

Holly (Ilice), remediu al invidiei si geloziei,  este util si in stranut frecvent sau urticarii  de tip alergic. De asemenea, ne ajuta in rezolvarea „alergiei” provocate de prezenta unor anumite persoane.

Administrarea remediilor florale Bach prezentate mai sus echilibreaza optim organismul uman, greu incercat in perioada de trecere de la iarna la primavara.

Dr. Sinziana PATRULEA

Related Posts