Terapii

Chakra inimii şi bolile cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt prima cauza de mortalitate si morbiditate atat in tara noastra cat si in lume.

Chakra inimii, centrul energetic denumit lotusul cu 12 petale , este situata in centrul pieptului, avand culoarea verde cu roz in centru. Este responsabila de sentimentele de afectiune, iubire, gelozie, increderea in sine, curaj. La  nivel fizic controleaza inima, sistemul circulator, plamanii si respiratia, timusul si sistemul imunitar.

In general orice perturbare a activitatii acestui centru energetic (proasta functionare sau inchidere) poate conduce la boli cardiovasculare mai simple sau de gravitate maxima: tulburari de ritm – tahicardii, extrasistole (palpitatii), bradicardii, angina pectorala, infarct miocardic, disectie de aorta, cardiomiopatii, endocardite, miocardite, hipertensiune arteriala, boli valvulare. Malformatiile congenitale sunt de asemenea asociate cu o perturbare a chakrei inimii.

Emotiile negative prelungite si stresul determina perturbarea acestei chakre conducand la  invidie, gelozie, agresivitate, teama, atasament etc.

Deschiderea acestui centru energetic ne conduce in final la iubirea universala, compasiune, capacitatea de a ne ierta si de a ierta pe ceilalti.

Optimizarea si purificarea chakrei inimii o putem realiza prin

  • meditatie
  • cristaloterapie (malahit, cuart roz, rubin, smarald)
  • aromoterapie (iasomie, lavanda, ambra)
  • esenta pentru chakra inimii (rubin , smarald, dicentra, rosa deep scret)
  • esenta pentru chakra inimii superioare (rubelit, safir, rosa rugosa, ipomea)

Related Posts